På allmän begäran lägger jag ut receptet på chokladtryffeltårtan jag gjorde för ett tag sen. :)
Kakan:
150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 dl vispad grädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter (välj efter smak men kan även uteslutas)
1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattanm rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet.
2. Bre ut smeten i en smord och bröad rund form (med löstagbarkant ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min (max), kakan ska vara lite lös i mitten. I ca 225 grader.
3. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka choklad och låt den smälta ner. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
4. Bre på tryffeln över kakan när den svalnat lite (annars kommer chokladen bara smälta igen) och strö över nötblandningen. Ställ kakan ytterligare en tid i kylen helst över dagen om möjligt men går även att äta direkt. ;-) Sikta lite kakao över innan servering.
Mumsigt ska jag säga er!
<3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar