Sedan satte jag igång med min sablars artikel igen. Läst klart den nu iaf! Sedan var det dags för middag. Gjorde go middag till mig själv, var tänkt att Ida skulle komma på middag men hon blev fast på jobbet men kom förbi vid 21 och åt lite rester iaf. :)
Jag lagade grekiskpyttipanna och jag tänkte visa för er hur man gör. Det är en perfekt rätt att bjuda många på! (Jag använde mindre proportioner så gör man hela receptet blir det en hel ugnsplåt.)
Marinad:
2 pressade vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja
1-1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja
salt & peppar
Ingredienser:
2 st fläskfiléer
1,8 kg potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gullök
2-3 tomater
1 burk tärnad fetaost
Kallsås: (enligt recept)
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
4 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
salt & peppar
Min kalla sås:
Turkisk yoghurt (så mycket du vill ha)
Sweet chilisås (tills du känner att de är lagom smaksatt)
salt & peppar
Marinera köttet. Original receptet säger att man ska ha fläskfilé men jag använde picnik bog och går säkert lika bra med vilket annat kött som helst. |
Hacka potatisen som du vill ha den, skivor eller klyftor och ställ in i ugnen ca 15 min. |
Under tiden som potatisen är i ugnen kan du förbereda grönsakerna som ska vara på. |
Lägg på köttet med marinaden över potatisen och fördela grönsakerna över. Gratinera igen i ca 30-40 min. |
Sen är det klart att serveras. Man ska även lägga på fetaost över grönsakerna de sista minuterna i ugnen men jag valde att ha min fetaost i salladen istället. |
Servera med den kalla såsen och de är klart för att avnjutas! |
<3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar