Malta- The rooms!

Ojojoj! Vart ska jag börja på denna historia om våra rum. Får nog helt enkelt börja från början.

Vi anländer till hotellet, checkar in och går upp till våra rum. Två rum, två personer i varje. Värmen från rummen nästan slår emot oss när vi öppnar dörren och luften står helt still. Vi försöker utan reslutat slå på vad vi tror är ac:n men de ändå som verkar gå igång är en liten fläkt i taket som knappt gör någon skillnad alls! Vi byter om till bikini och smörjer in oss för att gå ner till poolen och förbi receptionen för att förklara att ingen av våra ac fungerar. De berättar för oss att rummen är utan ac och de vi ser på väggen är för värme på vintern. Panik! Man kan uppgradera sig till rum med ac för 15 euro per natt.

Vi lägger oss vid poolen som för övrigt är överfull så vi får tillsvidare dela på två solstolar. Ligger ändå mest i poolen för de är så varmt. Vi pratar ihop oss och bestämmer att vi ska testa sova en natt och går det inte ska vi uppgradera oss. När vi åter är uppe på rummen och sätter oss på balkongen för lite vin och snacks efter solen så reviderar vi vår plan och går ner till receptionen för att uppgradera oss direkt. I de här varma rummen kan man ju inte leva!

I receptionen berättar de återigen snällt för oss att alla ac-rummen är upptagna och att vi får komma och fråga igen efter frukosten nästa dag. Vi får helt enkelt stå ut den första natten, imorgon fanns de ju chans igen. Men någon sån lycka hade vi inte. Inget rum ledigt till oss och vi stålsätter oss för att veckan kanske kommer att få spenderas i dessa rummen. De ber oss helt enkelt att fråga imorgon igen så det gör vi och till vår förvåning så finns det ac-rum till oss, två stycken!!! Halleluja, vi blir helt osaligt överlyckliga och anledningen till att vi blev helt osaliga är faktiskt pga en incident som hände kvällen innan.

Kackerlacka incidenten!!! Vi kommer hem sent efter att ha vart ute och festat och kollat in partylivet i Paceville en bussfärd bort. Vi går in till våra egna rum och efter en stund hör vi Anna och Sandra skrika från sitt rum. Sofia går över och kollar vad som hänt och då har de stängd in en kackerlacka i badrummet och står utanför i panik. Vad ska de göra nu?! De går ner till receptionen för att få hjälp för ingen av oss vågar döda den. Där är de någon nattvakt som inte kan lämna sin post och tycker att de är löjliga. För övrigt så sover alla andra på hotellet förutom ett gång som sitter vid poolen och spelar kort. I desperation frågar Anna och Sandra de gänget om de inte vill "Kill a cockroach?!". Gänget förtår inte engelska så bra så de fattar typ inte vad de säger så Anna och Sandra går upp till oss igen. What to do, what to do?

Kackerlackan är fortfarande kvar inne på deras rum och vi diskuterar om vi kan sova alla i mitt och Sofias rum men de skulle bli väldigt trångt speciellt med tanke på värmen så skulle vi typ dö. Men å andra sidan, är inte kackerlackor också livsfarliga?! =P

Anna samlar kraft och går in till dem, kackerlackan var ju ändå inne i badrummet, trodde vi ja!! När hon öppnar dörren med Sandra bakom sig är kackerlackan, stor som bara den har jag glömt att tillägga, mitt på golvet och de båda ger i från sig ett skrik!! På nått vis så kommer kackerlackan, minst 7 cm stor sa jag det!, mot dörren och kryper ut i korridoren. Väl när vi står där och försöker kasta tidningar på den utan att lyckas så kommer gänget från poolen upp. De måste ha hört våra skrik och undrat vad som förse gick. En av killarna där tar upp sin sko och står ihjäl den direkt! Vi tackar honom för att ha räddat våra liv typ och sedan dröjer det ett tag innan vi kan lugna ner oss. Anna och Sandra genomsöker hela deras rum efter fler så de inte ska bli överraskade igen och efter det kan vi äntligen lägga oss i sängen rumt klockan 4 på morgonen.

Efter denna hemska incident kan ni nog förstå hur glada vi var när vi fick beskedet om att få ett rum med ac. Inte bara för att det hade ac utan också för att det var ett annat rum! När vi ska gå och kolla på rummet innan "beslutet" om vi vill ha det eller inte så får vi se ett jätte stort rum där det står fyra sängar. Rummet är svalt och skönt och vi kunde få sova där allihopa om vi ville!!! Att vi ville, inte nog med att det hade ac, vi fick alla sova tillsammans också! Lyckan var gjord. Vi packar ihop våra saker i snabbaste farten ever och jag tror nästan att receptionsten blev lite förvånad när vi stod nere i receptionen igen efter bara typ 10 minuter och var färdig packade för att få vårt nya rum.


Så här lyckliga var vi över vårt nya rum med ac att vi bara stod framför utblåset och njöt!

Och så här såg det ut.

Stor byrå, bra för tjejer med mycket grejer!

Utsikten! Innan hade vi utsikt över poolen men jag tyckte nästan den här var finare.
I verkligheten såg man mer av landskapen i bakgrunden också. :)

Det var hela historien om rummen. Men vi tror att det var "meant to be" för det hela slutade ju med att vi alla fick vara i samma rum! :)

<3

1 kommentar:

  1. Kommer nog aldrig mer vara så lycklig och lättad över något, som jag var över ac:n!! :D

    SvaraRadera